søndag 1. desember 2019

eSport trenger musikk

Bård og Lage sammen med en av verdens beste eSportspillere fra Norge NEGGEY - Vegard Kopangen Bugge. 
Under årets Settdager fikk Bård og meg et lærerrikt møte med Lenovo. Dette er gamle IBM-datamaskiner med blant annet ThinkPad. Så ble de kjøpt opp av kinesere og er i dag verdens tredje største produsent av maskiner.

Lars Angeltveit viste oss viktigheten av å ha rett maskin til rett oppgave. Derfor samarbeider Lenovo med Nordavind. Dette er et eSportteam med 28 heltidsansatte Gamere. De er profesjonelle spillere på dataspill som spesialiserer seg på ulike spill og spillsjangere. Les mer om laget på deres nettside.

Vi møtte proffspiller- og trener Vegard Kopangen Bugge. Han kunne fortelle oss masse spennende om hvodan man blir en god eSportspiller. Men kanskje aller mest spennende ble det da han begynte å fortelle om musikkens betydning.

Musikalitet og instrumentbeherskelse betyr masse for de som skal prestere på verdensnivå i eSport. Musikeltrening og muskelminne skal kombineres med å "lese spillet" - slik at spillerene executer riktig tastekombinasjon med rett timing og musikalitet.

Her kan dere se samtalen jeg hadde med han.





Refleksjon: 
Det Vegard forteller viser at kulturskolens kjernevirksomhet har kompetansebetydning for andre områder enn de vi skulle først tro. Teknikk, respons, lese spillet, tolke karakterer, finne styrker og svakheter, trene på rytmer og spille sin karakter musikalsk sammen med spillets tempo.

Slikt er musikk i ørene til ungdom som jobber med eSport. Kunne vi tenke oss at eSport var en del av tilbudet til Kulturskoler? Trine Skei Grande har uttalt tydelig at digitalkultur er ungdommens egen kultur og en sentral del av deres kulturelle generasjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvordan lytter vi på de unge?

Vi vil forstå - og vite mer. Over 30.000 barn har gitt oss sine svar. Hvordan lytter vi? Gode spørsmål utformes best ved å lytte. Lytte p...