mandag 16. desember 2019

Nasjonal fagdag - fordi det er mulig

Fagseminar om utvikling av Norske kulturskoler skjedde nasjonalt 10. desember. En dag som står i historien og betyr mye for hvordan det digitale åpner nye muligheter og styrker en nasjonale organisasjon. 
Den 10. desember skjedde det noe helt nytt i kulturskolelandet Norge. En fagdag ble avviklet i Oslo, men kameraene sto på. Mikrofonene var festet. Rundt i landet var det invitert til samlinger og hele verden kunne følge det som skjedde.

Digitalisering gjør at det som skjer et sted kan være tilgjengelig for hele verden - som er koblet på internett.

Digitalisering styrker og samler.



Det som tidligere forutsatte at du var tilstede på et fysisk sted, til avtalt tid, er nå endret. Kostnadene er redusert. Tilgjengeligheten er totalt fri. Alle kan følge med. Og - dersom det ikke passet på tirdag formiddag kan du se det når det passer deg.

Dette er den fantastiske konsekvensen av både synkron og asynkron formidling, samt at Norsk kulturskoleråd velger å gjøre et arrangement på en ny måte.

Konsekvensen er at man får en kollektiv anledning til, i sanntid, å følge aktuelle faglige tema synkront. Dette bidrar til et reelt engasjement og interesse med innsikt i organisasjonsutvikling via kildetilgang på øverste nivå.

Vi i digitalavdelingen registrerer at dett er en kollektiv og svært god måte å drive organisasjonsutvikling. Flyskam er fjernet. Kostnader er redusert. Topp kompetanse deles. Prosessen involverer alle som vil. Alle kan bidra. Alle kan ta del når det passer dem. Dette liberaliserer og styrker en moderne organisasjonsutvikling.

Vi har troen på at dette kan videreutvikles og reelt skape en kompetansetilgang for hele kulturskolelandet Norge.

Selvsagt skal ansatte i Norske kulturskoler møtes, men det vi opplevde 10. desember var en radikalt ny måte å skape felles kultur. 10. desember ble utviklingen av Norske kulturskole en del av vår felles digitale kultur. Teknologien styrker og gjør oss bedre.

Vi grep det digitale handlingsrommet. Utnyttet et mangfold og skapte mer-verdi.

Her kan du se hele fagseminaret i opptak fra regjeringens egen nettv:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvordan lytter vi på de unge?

Vi vil forstå - og vite mer. Over 30.000 barn har gitt oss sine svar. Hvordan lytter vi? Gode spørsmål utformes best ved å lytte. Lytte p...