mandag 16. desember 2019

Nasjonalt fagseminar som podkast

Film er bra, men for mange passer podkast bedre...så hva kunne vi gjøre med fagseminaret? 
Den 10. desember var det fagseminar i Oslo. Dette ble filmet, streamet og ligger nå tilgjengelig for alle på Regjeringens nettv.

Bård og meg hyllet hvordan digital teknologi brukes til å skape felleskap og ikke minst styrke den faglige utvikling av kulturskole for fremtiden.

Men alle vil ikke se bilde. Mange har oppdaget hvor fantastisk podkast er. Du kan høre det du vil høre når det passer deg....mens du kanskje gjør noe annet (trene, løpe, lufte, kjøre eller vaske).

Derfor ville Digitalavdelinegn teste en liten oppgave. Kan vi laste ned hele fagseminaret? Kaste bildet og gjøre lyden om til flere episoder for podkast?



Yess. Det er fult mulig. Vi lastet ned filmer fra regjeringens side. Kastet denne filmfilen inn i et program. Eksporterte audio fra filmprogrammet. Så tok hele lydfilen inn i et redigeringsprogram (Logic). Klippet ut de som snakket og lagde egne podkaster av dem. Disse lastet vi så opp til SoundCloud og la i samme spilleliste som vi har opprette fra tidligere. En time etter at vi startet an nå alle høre fagseminaret som podkast via denne SoundCloudkontoen....eller her:

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvordan lytter vi på de unge?

Vi vil forstå - og vite mer. Over 30.000 barn har gitt oss sine svar. Hvordan lytter vi? Gode spørsmål utformes best ved å lytte. Lytte p...