mandag 30. september 2019

VR i utdanningen - gir det mening?

VR i utdanningen - gir det mening? 
Virtuell Reality er en teknologi som blir mer og mer anvendelig og tilgjengelig. Ved å plassere egen mobiltelefon i en sammenbrettbar papirbrille kan du få 360-graders opplevelser for under 100,-.

Hvordan tenker fagfolk på dette feltet om anvendelse i skole, utdanning, næringsliv og kunstfeltet?

Tirsdag 24. september var fagmiljøet samlet til workshop i Oslo. Jeg (Lage) var med og fikk oppleve åpningstale med Jan Tore Sanner. Jeg har gjort en del notater fra de påfølgende 30 minutters foredragene.



VR education er et norsk selskap. Her kan du se en film de har lagd.



Kan kulturskoler lære noe av å benytte VR?

Vel - jeg kan fortelle at det mest populære spillet til Oculus Gear er et rytmespill. Spilleren står med to "lyssabler" (alla Star Wars) og skal slå ned flyvende bokser som kommer mot deg....og det hele skjer i rytme med musikken.

Med andre ord: Det mest populære VR-spillet for tiden lærer alle å spille i takt med musikken. Er VR noe for kulturskoler?

En av foredragsholderne hadde følgende kommentar: "De unge er i dag 21% av befolkningen, men de er 100% av fremtiden".

En annen foredragsholder sa at: "...så når de unge skal ut i arbeidslivet om ti år møter de ikke VR - det er blitt gammelt, men vi må jo lære dem å prøve ut ny teknologi". Det er også et spennende perspektiv - at det vi har skal forsvinne, og noe nytt - som vi ikke kjenner til i dag - skal ta plassen for vår oppmerksomhet. 

Det er helt klart at VR er en teknologi som kan simulere og trene våre elever på mange ulike ferdigheter.

Når et firma i Trondheim tilbyr førerkortet ved å kjøre i en simulator burde vi kunne se for oss at våre elever kan trene seg på ulike konsertscener gjennom VR.

Hva om noen utviklet et spill hvor musikkteori ble en lek? Et spill? Noe som engasjerer og skaper motivasjon?

VR er nok en teknologi som nå utvikles for næringsliv. Så kommer læringsliv etter hvert og jeg syns jeg ser spennende muligheter, solid forskning og gode løsninger. Kanskje også for våre elever?

Jeg skal på en ny heldags konferanse den 24 oktober. Nordisk VR-forum skjer på Hamar. Kanskje det er flere som blir nysgjerrige og tar seg en tur? 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvordan lytter vi på de unge?

Vi vil forstå - og vite mer. Over 30.000 barn har gitt oss sine svar. Hvordan lytter vi? Gode spørsmål utformes best ved å lytte. Lytte p...