søndag 29. september 2019

"Art In Education"

Konferanse om kunst i utdanning...men var det noen betraktninger knytet til digitalisering?
"Building partnerships with artists, Schools, Young people and communities". Dette var tittel og undertittel på en tre dagers konferanse på Oslo Met 28 - 30 august 2019.

Bård og meg var med den første dagen. Vi var ute etter å møte dette miljøet og se hva slags tenkning de søker tanke på det digitale delen av kunst og utdanning. Kunne det være at digital merverdi dukket opp?

Det er første gang denne konferansen arrangeres. Vi opplevde et topptungt akademisk forskningsmiljø fra høyskolesektoren. Grunnskolelærere var det lite av. Kulturskolelærere var ikke tilstede. Young people var fraværende. Det samme var tilfelle for communities.



Vår oppgave er å se etter et digitalt handlingsrom, digital merverdi i digital kunst og digitalt mangfold.

UX - brukeropplevelse
Arrangementsmessig er det kjekt med digitale løsninger, men de må være gode nok. Denne gangen var det veldig vanskelig å finne ut av hvordan sesjoner var satt opp. Hvem som skulle holde dem. Hvor de skulle være. Når de startet og når de sluttet. Mingletid var det ikke tenkt på.

Vi slet med å navigere i tilbudet.

Til tross for at arrangementets åpningsprogram ble streamet og forsøksvis nettbasert programoversikt på OsloMet sine nettsider var det lite, om ingen, digitale perspektiver på kunst i utdanning.

Hvordan kan digitale virkemiddel som streaming, droner, VR, AR, kunstig intelligens, big data, datagrafikk, spillmetodikk (gamification), produksjonsapper for lyd, film, bilde, foto og multimedia påvirke kunst og utdanning?

Kulturtanken var medarrangør. De har tidligere løftet frem et digitalt mangfold som bruk av droner, spill og VR. 

Vi skulle likt å sett mer av dette i senere arrangementer. Når den digitale ferdigheten er forankret i skolen hadde det vært kjekt om denne ble betraktet inn i kunstfaget.

Undring
Er den kunstneriske dimensjonen i formidling verdsatt i akademia? Er det en instrumentell forståelse av multimodalitet, skapt på digitale verktøy, i utdanning?

Sett fra vårt ståsted er det et handlingsrom som kan fylles med innhold. Konferansen ga ikke inspirasjon, men heller motivasjon. Motivasjon til å fortsette leting etter de miljøer som utforsker det digitale handlingsrom, merverdi og mangfold.

PS! Arrangementet var finansiert av The Research Council Of Norway.

Når tema er kunst i utdanning vil vi dele denne filmen. Kanskje Cindy Meyers Foley er inne på noe viktig? At vi i skolen er for fokusert på å forstå kunsten og ikke på å lære elevene å tenker som en kunstner!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvordan lytter vi på de unge?

Vi vil forstå - og vite mer. Over 30.000 barn har gitt oss sine svar. Hvordan lytter vi? Gode spørsmål utformes best ved å lytte. Lytte p...